Schaakpuzzel 31: fraaie redding

Paul Keres was midden jaren dertig de sensationele nieuwkomer in de schaakwereld. Hij speelde mee in het toernooi van Bad Nauheim (1936). Hij werd pas in de laatste ronde achterhaald door Alexander Aljechin. 

Het diagram hiernaast is van hun onderlinge treffen eerder in het toernooi. Aljechin met wit heeft zojuist 36. b7 gespeeld. Het ziet er beroerd uit voor Keres. Want hij mag dan een toren extra hebben, het grote probleem is: hoe stopt hij de b-pion af? De opdracht: zwart speelt en maakt remise. Hoe? 

Gevonden op chess24.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s