Over mij

Ik ben begonnen met schaken in 1970. Via een dorpsclub in Harmelen kwam ik terecht bij Schaakclub Utrecht. Destijds een roemruchte club in de hoofdklasse met een lang en mooi verleden. Ik speelde daar meerdere jaren in de 2e klasse KNSB.

Vroeger was ik een ontzettend fanatieke schaker. Maar dat fanatisme was er om onduidelijke redenen rond 1984 helemaal vanaf. Ik begon toen enthousiast met hardlopen. Kennelijk had ik geen energie meer over voor Caissa.

Vervolgens verhuisde ik van Amsterdam naar Egypte. Eenmaal terug in Nederland vond ik weer de gang naar mijn oude schaakclub. Maar de liefde was toch wat bekoeld. In de jaren negentig was ik wel weer een tijdje teamleider bij mijn oude club SC Utrecht en heb ik ook weer gespeeld. Maar daarna heb ik een tijdje weinig met schaken gedaan. Tot 2013.

Wij waren in 2010 naar Zweden verhuisd. Het is daar lastig om sociale contacten op te bouwen. Dus besloot ik mezelf aan te melden bij een schaakclub (Pelaro Alingsås Schacksällskap en later Manhem in Göteborg). Binnen de kortste keren was mijn enthousiasme voor ons mooie spel weer helemaal terug. Na zes leuke jaren keerden we naar Nederland terug.

Ondertussen combineerde ik de ene liefhebberij (schaken) met de andere: schrijven. Ik hoop dat ik je met mijn schrijfsels een plezier doe.

6 gedachtes over “Over mij

 1. Hey Michel,

  nog maar heel onlangs (goeie maand geleden) je website ontdekt!! Die website is echt goed!! Had die direct in mijn favorieten gedumpt. Bedoeling was om in een rustiger tijdstip echt veel meer te gaan lezen want je website is echt wel goed hoor!
  Zo goed dat ik zelfs anderhalve week geleden geplaatst had op mijn website http://www.dedenksportkampioen.be/?pagina=links_andere.php

  Gezien mijn drukke werkzaamheden in het schaken (schaakwinkel in Gent/België) had ik je website zeker aangestipt om die meer kenbaar te maken bij mijn klanten en bevriende clubgenoten/schakers.
  Ik was dan ook van plan om met je contact te nemen want een leuke website als die van jou zou ik altijd al zelf willen hebben…maar gebrek aan tijd…

  Maar … ik merk dat je enorm veel energie moet gestoken hebben in je website. En uiteraard begrijpelijk dat je wil schrijven voor mensen die het lezen en bekijken (en goed vinden). Het zou jammer zijn dat je de Nederlandstalige versie (vooral voor de jeugd) zou loslaten.

  Ik heb nl dit zonet gelezen en zou ik heel jammer vinden … zeker omdat eens je website wat meer gekend zou zijn er ongetwijfeld heel wat geïnteresseerden zouden zijn om regelmatig te komen kijken.

  Ik mail je heel binnenkort nog even. Nu slapen en morgen naar een toernooi,

  mvg,
  Ben Van de Putte nms “de denksportkampioen” en tevens “jeugdleider schaakliga Oost-Vlaanderen”

  • Beste Ben,

   Wat een vreselijk aardige reactie! Die kan ik niet ongemerkt laten passeren. Dus ga ik toch maar verder in het Nederlands en in het Engels.

   Bedankt!
   Michel

 2. Hi Michel,

  Ik heb de weblink van jouw blog geplaatst op de website van onze schaakclub. Ik realiseer mij nou dat jij dit misschien niet wil, als dit het geval dan verwijder ik deze direct!!

  Groeten,

  Hans

Geef een reactie