Ontmoet de FritzTrainer: Merijn van Delft

Merijn van Delft werkt als fulltime schaakprofessional. Ik leerde hem kennen toen ik nog in Zweden woonde. Daar keek ik vrijwel wekelijks naar zijn show op ChessBase. Die show loopt al meer dan 10 jaar.

Merijn is een behoorlijk sterke schaker. Hij scoorde zijn eerste GM-resultaat in 2017. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Merijn is van veel markten thuis. Hij traint schakers, geeft presentaties, organiseert evenementen, schrijft artikelen en boeken.

Deze week kan je ook kennis met hem maken op schaaksite. Daar staat hij in de schijnwerpers. Je vindt er 15 vragen en antwoorden, plus een hele mooie partij.

Onlangs verscheen Van Delft’s eerste Fritztrainer op ChessBase – Practical Chess Strategy: The Bishop. Dat is een echte aanrader. Hij zet de schaker constant aan het denken. Dat is natuurlijk veel beter dan opereren als passieve toeschouwer. Over die Fritztrainer en zijn recente boek ‘Mastering Positional Sacrafices’ schrijf ik binnenkort meer. Vandaag hou ik het voorlopig even op de video die ChessBase ‘Meet the FritzTrainer’.

Geef een reactie